Site icon SPROTYV.org

Як вибрати опалювальну систему для приватного будинку

Питання як вибрати опалювальну систему для приватного будинку постає перед настанням холодів у власників житла приватного сектору. Від способу обігріву залежить не тільки комфорт та затишок мешканців, а й стан бюджету. Які типи система бувають, на що варто звернути увагу, опишем нижче. Якщо плануєте робити ремонт квартир у Тернополі завітайте на сайт https://remontuem.te.ua/remont-v-novobudovi/

Вимоги до опалення

Обслуговування, заміна деталей не забирають багато часу, елементи не ламаються протягом певного циклу експлуатації.

Критерії вибору

Апаратура повинна піддаватися регулюванню, рівномірно розподіляти тепло трасами і нагрівати кімнати. Спираються на такі критерії:

Види опалення

Існують чотири основні типи:

Альтернатива – сонячні панелі із приєднаними конвекторами. Набувають популярності завдяки простоті у догляді, монтажі, експлуатаційному терміну та окупності. У містах із низькою активністю сонця стають запасним варіантом.

Пічне опалення

Як варіант обігріву – облаштування печі, паливо для якої – деревина, брикети з лушпиння соняшника, вугілля. Складають із цегли – червоної, вогнетривкої, обмазують готову конструкцію глиною. Поєднана з аміном, декорована різними кольорами, грубка стане доповненням до спільного інтер’єру.

З негативних моментів – займає вільний простір, закупівля паливних матеріалів, правильно скласти може пічник чи майстер із досвідом. Продумують місце під виведення димаря, враховують пожежні норми. Потрібне постійне прибирання золи, прогорілих

Exit mobile version