Site icon SPROTYV.org

Фірташ переводить активи на кіпрські компанії, щоб не платити борг державі

Акціонерне товаристве “Оператор газорозподільної системи “Дніпропетровськгаз”, яке входить до групи РГК (Регіональна газова компанія), після відкриття провадження у справі про банкрутство перевело частину активів на кіпрські компанії.

Це випливає з інформації, оприлюденої платформою відкритих даних Оpendatabot.

Так, до 7 квітня 2021 року “Дніпропетровськгаз” був вказаний як засновник ТОВ “Дніпропетровськгаз збут”.

7 квітня “Дніпропетровськгаз збут” змінив засновників, ними тепер є кіпрські компанії Porala Ventures Limited, Pasler Enterprises Limited, Nesiba Ventures Limited, Matheron Limited, Krezer Holdings Limited.

При цьому, 4 квітня 2021 року, згідно з даними Єдиного реєстру судових рішень, мало відбутися підготовче засідання у справі про банкрутство АТ “Оператор газорозподільної системи “Дніпропетровськгаз”. Позов подала НАК “Нафтогаз України”.

Проте підготовче засідання було перенесене на 14 квітня 2021 року, оскільки 2 квітня Нафтогаз України надіслав клопотання про відкладення засідання.

Як випливає з ухвали Господарського суду Дніпропетровської області від 23 березня 2021 року, “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” звернулась до Господарського суду Дніпропетровської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Акціонерного товариства “Оператор газорозподільної системи “Дніпропетровськгаз”.

За інформацією Нафтогазу, на 6 квітня 2021 року борг Дніпропетровськгазу перед Нафтогазом становив 2,04 млрд грн.

Дніпропетровськгаз входить у групу РГК (Регіональна газова компанія), пов’язану з Дмитром Фірташем.

Exit mobile version