Site icon SPROTYV.org

Андрій Стріхарський – рейдер та розпильщик “зеленої” влади (РОЗСЛІДУВАННЯ)

16 січня відбулось рейдерське захоплення ДП «Київський завод Імпульс». Унікального підприємства яке виробляє комплектуючі для протезів та продає свою продукцію не тільки в Україні, а ще і відправляє вироби на експорт. Про це повідомив блогер та громадський активіст Ярослав Бондаренко.

Захоплення проходило за такою схемою. В мінсоцполітики призначили нового директора, що одразу судом визнано незаконним. Після цього «новий директор» «звільнив» або «скоротив» співробітників та зупинив виробництво. А приміщення захопила приватна охоронна фірма. Звісно всі ці дії незаконно призначеного керівника також є не законними. – повідомляє Бондаренко

Зараз працівники не мають можливості потрапити в приміщення, а обладнання яке коштує десятки мільйонів знаходиться під контролем у невідомих осіб.

Щоб розібратись, хто стоїть за рейдерським захопленням  працівники підприємства разом з поліцією поспілкувались з одним з охоронців які захопили виробництво.

ВІДЕО РОЗСЛІДУВАННЯ:

Отже охоронець повідомив, що керує захопленням керівник підприємства «Статус буд» – Андрій Петрович (народний депутат) фамілію він не знає, він і дає інструкції. А ще в нього «Поділ Плаза».

Давайте розберемось, хто ж такий той Андрій Петрович (народний депутат) підприємство «Статус Буд» в якого Поділ Плаза.

Абсолютно не складно зрозуміти що мова йде про Андрія Петровича Стріхарського – народного депутата від «Слуги Народу». А Поділ Плаза про яку говорить охоронець це ЖК Поділ Плаза & Резиденс – Житловий комплекс бізнес-класу від девелоперської компанії STATUS GROUP. Саме Андрій Петрович Стріхарський був засновником і директором ТОВ «Компанія «Статус Групп», яку перереєстрували на іншу особу після його обрання до парламенту. Зрозуміло що всі ці так звані перереєстрації – фікція, хто реально керує компанією та володіє бізнесом ви почули від охоронця.

Взагалі «слуга» Стріхарський це відомий «тендерний розпільщик» ще з часів Януковича. Можемо згадати скандальний тендер 2013 року коли «Київзеленбуд» уклало угоду з ТОВ «Укрпроектреконструкція» Стріхарського на реконструкцію парку Партизанської Слави у Дарницькому районі вартістю 1,08 млн грн. Це коли доллар ще по 8 був. …. А змагалась з фірмою Сріхарського інша фірма Стріхарського «Березнякижитлобуд». Отже Стріхарський з київськими чиновниками тоді «розпиляли» більше 125 000$.

Взагалі Київзеленбуд для Стріхарського це дуже цінний ресурс. Тільки одна його фірма «Березнякижитлобуд» отримала підрядів на 36,45 млн грн ще по старому курсу – 8 гривень за доллар. Тобто більше 4,5 млн. $. Непогано, чи не правда?

І це тільки одна фірма! А ще є інші фірми. Наприклад 16 жовтня 2013 року за результатами тендеру Київзеленбуд уклалав угоду з ТОВ «Укрпроектреконструкція» Стріхарського на реконструкцію  паркової зони навколо озера «Тельбін» у Дніпровському районі. Вартість угоди склала 2,49 млн грн. Ще один тендер від «Київзеленбуду» для ТОВ «Укрпроектреконструкція» Стріхарського в тому ж 2013 році на другу чергу реконструкції парку «Кіото» у Деснянському районі за 5,67 млн грн. І знову єдиним допущеним до участі конкурентом фірми з різницею в 0,6% було ТОВ «БІК «Березнякижитлобуд» тогож Стріхарського. Тільки за 2013 рік ТОВ «Укрпроектреконструкція» «навигравала» таким чином тендерів на 18,22 млн грн. тобто на майже на 2,3 млн.$

А всього за 2013 рік його дві фірми розпилили тендерів близько на 6,85 млн. долларів.

Коли Стріхарському стало мало Києва він вирішив податись у Вишневе. Де чудово розпиляв 7,5 мільйонів грн. на влаштування футбольного поля. І знову та сама схема. Конкурують між собою дві фірми Стріхарського. ТОВ «Укрпроектреконструкція»  та  єдина допущена до участі конкурсі  ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Березнякижитлобуд» все того ж Андрія Стріхарського, яке виграло тендер та отримало підряд вартістю 7,47 млн грн. на влаштування футбольного поля.

Думаю ви зрозуміли що ми маємо справу з аферистом вищого гатунку.

Згодом Стріхарський переключається на будівництво та потрапляє в безліч скандалів по махінаціям з документами та дозволами. Наприклад нашумівший скандал коли наш тендерний розпильщик, вже збудувавши висотку на Осокорках, почав ладнати під неї земельні документи Йдеться про багатоповерхівку по вулиці Завальна.

 

Ставши народним депутатом Сріхарський для своїх махінацій отримав ще більше можливостей. Він входить в тимчасову слідчу комісію по розслідуванні корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду (ДАБІ).

Уявляєте, корупціонер який звик проводити махінації у будівництві починає розслідувати корупцію в органах контролю за цим будівництвом. Як кажуть щуку кинули у річку. І як результат ще один гучний скандал.

ДАБІ корупційну діяльність якої розслідує «Слуга» Стріхарський, видає дозвіл на будівництво ЖК за адресою вул. Глибочицька, 79-97, в межах історичного ареалу столиці, хоча в Міністерстві культури і інформаційної політики, а також в Київській міськдержадміністрації підтвердили, що не погоджували виконання будь-яких робіт за цією адресою. А замовником будівництва зазначеного ЖК виступає Управління справами Апарату Верховної Ради, генпідрядником – компанія «слуги» Стріхарського Status Group.

Махінації Стріхарського чисельні та різноманітні. Наприклад в Дарницькому районі на комунальних землях закладу освіти проводиться “Будівництво спортивно-оздоровчого комплексу з торгівельними приміщеннями, об’єктами соціального призначення в складі багатофункціонального комплексу за адресою: Харківське шосе, 210.

Зверніть увагу, що об’єкт більше схож на житлові будинки. І навіть у паспорті будівництва вказано кількість квартир в цьому “спортивно-оздоровчому комплексі”.

А ота маленька будівля на передньому плані – навчальний заклад, Одеська юридична академія…

«Слугу» Стрихарського нічного не зупиняє. Тепер він вирішив знищити унікальне виробництво – Київський завод Імпульс та забудувати його новобудовами. А чому ні? З такими можливостями. Він же тепер народний депутат «Слуга Народу», да і ще борець з корупцією в ДАБІ. Йому тепер всі двері відкриті.

Exit mobile version