Site icon SPROTYV.org

Джура – мобільний додаток для українського військового

Всі українські військові активно використовують смартфони в службових і особистих цілях. Це об’єктивна реальність сучасного світу, при цьому, регламентувати їх діяльність в Мережі практично неможливо.

Це добре відомо і нашому ворогу. Кремль активно використовує мобільні аплікації як для збору інформації так і з пропагандистською метою.

Українські строковики масово використовують російські додатки, які спеціально націлені на цю групу військових.

Для прикладу – ДМБ таймер, Счетчик ДМБ, ДМБ дневник, Дембель неизбежен, Таймер дембеля та інші.

На перший погляд, дані програми цілком безпечні. Як правило, це – невелика програма-асистент з простими функціями. Наприклад, вона допомагає слідкувати за часом, проведеним у війську і показує, скільки ще залишилося до дембеля. А тим часом виконує збір інформації для російських спеціальних служб. До такої інформації відноситься – геолокація, переміщення військовослужбовця, особисті дані, фото та відеоматеріали.

Такого роду інформація має високу цінність для противника.

Як відомо, те, що не можливо заборонити, треба скерувати в правильне русло. Тому українські автори розробили додаток “Джура“, яка має такі ж корисні функції для наших солдат, але без передачі даних російським спецслужбам і поширення російської пропаганди.

Автор ідеї і дизайну – графічний дизайнер зі Львова, солдат ЗСУ п’ятої хвилі мобілізації у 2015 – 2016 роках.

Партнер проекту і ІТ-спеціаліст з 8 річним стажем комерційної розробки Володимир Пасіка, який з 2014 по 2019 на волонтерських основах активно допомагав підрозділам ЗСУ, СБУ та МВС в боротьбі проти російського агресора.

Основні функції додатку

Рекрут може слідкувати за часом, який провів у війську. А також визначати, скільки ще залишилося до демобілізації. Дані відображаються в числах і візуалізовані на часовій шкалі, де позначено «екватор» та інші дати.

Розділ нотаток дозволить занотувати важливі події та факти. Додати фото на згадку.

Синхронізація акаунту з сервером збереже дані в нотатках. Увійшовши з нового пристрою, користувач матиме все на місці.

Календар пам’ятних дат допоможе дізнатися нові факти з історії України та не забути привітати побратимів з професійними військовими святами.

Програма має тематичне оформлення, котре найкраще пасуватиме до роду військ, національної гвардії чи прикордонної служби.

Чат для військових додасть живого спілкування солдатам та дозволить поділитися досвідом.

Нічний режим дозволить зменшити яскравість екрану та не привертати увагу.

Це перший офіційний реліз додатку, у подальшому розробники планують періодично випускати оновлення та паралельно ведеться розробка для iOS.

Завантажити додаток

Огляд додатку підготував Український Мілітарний портал.

Exit mobile version